Blogger Template by Blogcrowds

Cel mai cunoscut canibal al marelui ecran, Hannibal Lecter, revine. De această dată, privitorul va avea ocazia să îi cunoască anii de formare. Acţiunea filmului ne duce în Lituania, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, cînd micul Hannibal şi este de nedespărţit de sora sa. Însă lumea lui ia sfîrşit în momentul în care este forţat să asiste la uciderea familiei sale de către nazişti. Supravieţuind, Hannibal va creşte într-un orfelinat sovietic, adăpostit în ceea ce odată fusese casa sa. Adolescent, fuge la Paris, în căutarea unchiului său, dar o găseşte doar pe văduva acestuia, frumoasa Murasaki.

În ciuda alinării pe care o cunoaşte în preajma ei, Hannibal este bîntuit de o nevoie cronicizată a răzbunării, de găsirea ucigaşilor familiei sale şi pedepsirea lor. Sociopatia sa îl va îndrepta spre medicină, pentru care dovedeşte un talent aparte. Dar dobîndirea unor noi abilităţi are, ultimamente, o singură finalitate: răzbunarea. Odată cu dobîndirea ei, un nou apetit, ciudat, se trezeşte în Hannibal Lecter. Şi astfel încep saga unui criminal în serie.




nota 8

The Red Dragon

PENTRU A INTELEGE ORIGINEA RAULUI, TREBUIE SA TE INTORCI CATRE INCEPUTURI.

PRIMUL SI CEL MAI INFRICOSATOR CAPITOL DIN TRILOGIA HANNIBAL LECTER.


FACETI CUNOSTINTA CU HANNIBAL LECTER PENTRU PRIMA DATA!

Cu sapte ani inainte de a scrie The Silence of the Lambs (Tacerea mieilor), Thomas Harris a creat portretul demonului in cea mai pura forma posibila. Cu romanul de suspans Red Dragon, Harris si-a familiarizat cititorii cu trei personaje ale caror destine se intersecteaza in mod devastator: Dr. Hannibal Lecter, un psihiatru genial ajuns criminal, Will Graham, un inspector FBI vulnerabil din punct de vedere psihic si The Tooth Fairy, un criminal care isi macelareste victimele dupa anumite ritualuri.
Mitul personajului Lecter, un personaj negativ de referinta in literatura contemporana, a fost continuat de Harris prin doua best-sellere, The Silence of the Lambs(1988) si Hannibal (1999). In filmul The Silence of the Lambs (Tacerea mieilor), film distins cu premiul Oscar, Anthony Hopkins l-a ridicat pe Lecter la rangul de personaj memorabil, de neuitat. Hopkins a primit Oscar-ul pentru cel mai bun actor, reusind sa creeze una din acele situatii destul de rare in care rolul si actorul se potrivesc perfect, fiind aproape imposibil sa-ti imaginezi un alt actor interpretand acest rol sau sa te gandesti la Hopkins fara sa-l asociezi cu Lecter. Ca rezultat, atunci cand s-a ivit ocazia, Anthony Hopkins a reluat acest rol in filmul lui Ridley Scott, intitulat Hannibal, rezultand una din cele mai de succes productii ale anului 2001.
Dragonul Rosu completeaza trilogia Hopkins – Hannibal. Bazat pe romanul lui Harris din 1981, Dragon Rosu este regizat de Brett Ratner, producatori fiind Dino De Laurentiis si Martha De Laurentiis care au colaborat cu Hopkins si pentru Hannibal. Ted Tally, care a primit Oscar-ul pentru scenariul din The Silence of the Lambs (Tacerea mieilor) asigura scenariul acestui film.
In afara de Hopkins, filmul mai aliniaza o distributie foarte valoroasa formata din actori mai tineri, trei dintre ei avand cate doua nominalizari la Oscar: Edward Norton, Ralph Fiennes si Emily Watson.

Nota 9

Au trecut zece ani de cand agenta Clarice Sterling i-a luat primul interviu doctorului Hannibal Lecter . Ea este inca bantuita de cosmaruri, el inca mai viseaza la ea. Cei doi sunt readusi impreuna de una din victimele lui Hannibal Lecter care, desi desfigurata, supravietuise atacului culinar al celebrului personaj si era dornica de razbunare. Verger este victima mutilată a lui Lecter. Este bogat. Evelda este o traficantă, bolnavă de SIDA. Ea evadează Clarince cu echipa ogăsesc dar este alături de copilul ei şi alţi trei traficanţi. Pentru a nu pune în pericol viaţa copilului, Clarince anulează misiunea, dar omul ei, Bolton, intervine. Schimb de focuri , mor cinci agenţi, traficanţii iar Clarince e nevoită s-o împuşte pe Evelda, salvând copilul.Presa o acuză. Este cercetată de Afacerile Interne. Bogătaşul Verger Mason anunţă că are informaţii legate de Lector, ce le furnizează doar Clarincei. Acum lucrurile încep să se complice...





Nota 9

Incepem seria Hannibal!


Filmul a fost un succes major, atat din punct de vedere comercial cat si din punctul de vedere al criticii, reusind performanta reunirii a cinci premii Oscar importante, pentru cel mai bun film, cel mai bun actor (Anthony Hopkins), cea mai buna actrita (Jodie Foster), cel mai bun regizor (Jonathan Demme) si cea mai buna ecranizare (Ted Tally). Acest record a mai fost atins in istoria premiilor Oscar doar de filmul lui Frank Capra S-a intamplat intr-o noapte cu Clark Gable, in 1934 si de celebrul Zbor deasupra unui cuib de cuci al lui Milos Forman cu remarcabilul Jack Nicholson, in 1975.
Doctorul Hanibal Lecter supranumit Canibalul este un monstru, unul dintre asasinii in serie extrem de greu de capturat. Dar soarta face ca el sa fie singurul care are indicii relevante referitoare la psihopatul aflat in libertate, supranumit Buffalo Bill pentru ca obisnuieste sa-si jupoaie victimele. Un targ pe muchie de cutit se impune intre fragila Jodie Foster, interpretand o tanara si ambitioasa agenta FBI si monstrul obsedat, desi amandoi stiu ca nu pot avea incredere unul in celalalt.




Nota 9




Sam Reid poate sa calatoreasca in timp, si isi face din asta stilul sau de viata ajutand la capturarea mai multor criminali. Problema este ca atunci cand el face "saltul" in timp, trebuie sa ramana observator si sa nu modifice cu nimic cursul timpului, deoarece modificarea trecutului aduce cu sine modificarea prezentului. Necazurile lui incep cand Elizabeth Brown apeleaza la el pentru a afla cine este ucigasul iubitei lui. Pentru a afla acest lucru Sam face un "salt" in trecut, dar neintentionat incalca "regula" si schimba cursul timpului.Cand Sam se trezeste si vede ca a modificat complet prezentul devine obsesiv si incearca cu orice pret sa se intoarca in trecut sa aduca totul la starea initiala.Din pacate incercarile lui esueaza, iar fiecare situatie creata este mai rea decat precedenta. Poate sa rezolve misterul inainte de a-si pierde mintile?

p.s. mai bune primele doua parti parerea mea.




Nota 8(asta chiar merita)

Postări mai vechi