Blogger Template by Blogcrowds

Lista lui Schindler

Lista lui Schindler, o capodopera cinematografica, castigatoare a 7 premii Oscar, inclusiv pentru cel mai bun film si cel mai bun regizor, a cucerit atat criticii de arta cat si publicul. Filmul prezinta o poveste adevarata a enigmaticului Oskar Schindler, membru al Partidului Nazist, un afemeiat si un profitor dar care reuseste sa salveze vietile a mai bine de 1100 de evrei in timpul Holocastului.

Premiile Oscar:
Cel mai bun film
Cea mai buna realizare cinematografica
Cea mai buna scenografie
Cea mai buna editare de film
Cea mai buna coloana sonora
Cel mai bun regizor (Steven Spielberg)
Cel mai bun scenariu scris dupa un material (Steven Zaillian)

Premiile - Globul de aur
Cel mai bun film - drama
Cel mai bun regizor (Steven Spielberg)
Cel mai bun scenariu (Steven Zaillian



Nota 10!

3 Comments:

  1. iuba said...
    Un film foarte impresionant, cu un final oarecum neasteptat. Un film trist, care pune in valoare performanta actorilor, a caror interpretare este una de exceptie. Un film ce merita vazut, pentru cei carora istoria are un impact important, precum si pentru cei ce vor sa afle putin din trecutul evreilor.

    Nota 10
    iuba said...
    Un film foarte impresionant, cu un final oarecum neasteptat. Un film trist, care pune in valoare performanta actorilor, a caror interpretare este una de exceptie. Un film ce merita vazut, pentru cei asupra carora istoria are un impact important, precum si pentru cei ce vor sa afle putin din trecutul evreilor.
    hacunna said...
    Servus! Am si eu o rugaminte fata de tine si toti cei ce iti viziteaza blogul! Imi doresc enorm melodia de la inceputul filmului(Lista lui Schindler) este vorba de acel tango, cand isi face Schindler aparitia in restaurant.(nu am idee nici cine o canta, nici cum se numeste). Daca ma puteti ajuta va rog sa o faceti la adresa: hacunna_matata@yahoo.com Multumesc anticipat!

Post a Comment



Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire